Hoeveel Is 40 Watt In Led?  thumbnail

Hoeveel Is 40 Watt In Led?

Published Jul 01, 23
6 min read

Kantelbare Led Spot

De LED-lamp heeft slechts enkele componenten die aan slijtage onderhevig zijn. De mogelijkheid bestaat uitsluitend die componenten vervangen worden die versleten zijn . Dit maakt de LED-lamp voor 99% recyclebaar. De LED-lamp geeft geen enkele UV straling. Zoals bekend is UV straling ongezond en doet ongewenst producten verkleuren. De LED-lamp geen geen IR-straling.

Langdurige IR-straling is eveneens ongezond voor de mens. De LED-lamp heeft nagenoeg geen warmteontwikkeling. Dit heeft als gevolg dat er tijdens de zomer een besparing op koelingskosten gerealiseerd wordt. Met een levensduur van soms wel honderdduizend branduren dient LED-verlichting niet zo snel vervangen te worden. Halogeenverlichting moet het doorgaans stellen met 3000 branduren.

Daarom is LED-verlichting handig op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn zoals bepaalde buitenverlichting - led spot filter. De lange levensduur biedt een heleboel voordelen voor openbare ruimtes, hotels en verlichting van hoge ruimtes zoals inkomhallen en trappenhuizen. De verlichting van bijvoorbeeld hotelkamers is goedkoper en bovendien lopen hotelgasten minder het risico dat ze geconfronteerd worden met kapotte lampen.

Door het gunstige energieverbruik van de LED-lamp wordt er een behoorlijke besparing op de CO2 uitstoot gerealiseerd. Tevens is bij de productie van LED-lampen geen zwaar metaal (kwik) nodig. led spot aquarium. Hierdoor ontstaat tevens een behoorlijke besparing ten opzichte van de spaarlamp. Via de techniek van de veranderende kleuren, kan je oneindig met kleuren spelen.

Doordat LED-verlichting richtbaar en programmeerbaar is, kan de kleurintensiteit en -mengeling snel aangepast worden. Ze zijn bijzonder klein en compact. Ontwerpers kunnen daarom bijzonder creatieve armaturen ontwerpen. LED is heel geschikt voor monochrome toepassingen, omdat het licht niet dient gefilterd te worden. Een gloeilamp met een lichtfilter is minder helder dan een LED-lampje in de juiste kleur.

5.3 Led Spot

De huidige LED zend beperkt licht uit en dit vaak in een beperkte hoek, terwijl gloeilampen en fluorescentielampen licht naar alle kanten uitstralen. Dit wordt opgelost door meerdere LED-lampjes te groeperen in de armaturen. De huidige LED-verlichting is drie- tot tienmaal duurder in aankoopprijs dan andere verlichtingsbronnen. De kleurtemperatuur van LED is lang geassosieerd met vrij koud (5000 K) licht gebleven.

producten € 0,00 Verzendkosten (Nederland) € 4,95 Bestel voor € 25,00 meer en betaal slechts €2,95 verzendkosten!

Tevreden over Somda? Overweeg dan eens een vrijwillige donatie, alvast bedankt!

Als gevolg van technologische verbeteringen is de lichtopbrengst toegenomen en aan het eind van de jaren 1990 konden leds geproduceerd worden die geschikt waren als lichtbron voor het gewone dagelijkse gebruik. Meestal is een led ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een paar millimeter groot, die tevens als lens fungeert.

Vandaag de dag is het woord in het Nederlands zo ingeburgerd dat het niet meer als een acroniem (letterwoord) gevoeld wordt. De Nederlandse Taalunie heeft om die reden besloten dat het woord zonder hoofdletters geschreven moet worden en zonder apostrof in het meervoud (vergelijkbaar met radar en laser). In het Engels, daarentegen, schrijft men LED, wat wordt uitgesproken als "el-ie-die" (gu4 led spot philips).

V Tac Spot Led

Losevs werk bleef echter onopgemerkt en hij kwam in 1942 tijdens het Beleg van Leningrad om. Daarbij waren de materialen die hij gebruikte, niet bijzonder geschikt voor een goede lichtopbrengst en zo duurde het tot 1962 voordat de led echt doorbrak. In dat jaar ontwikkelde Nick Holonyak een werkende led.

De kleur van het opgewekte licht is afhankelijk van de aard van de materialen waaruit de led is opgebouwd, meer specifiek de breedte van de verboden zone tussen de valentieband en de geleidingsband. Dit verklaart ook waardoor een led met een lange golflengte een lagere doorlaatspanning heeft dan een met een korte golflengte, bijvoorbeeld rood 1,7 à 1,9 V en blauw 2,8 à 4,6 V - gu10 led spot 10w.

Doordat de spanning over de led ook een beetje stijgt bij een grotere stroom, zal de kleur iets naar een kortere golflengte opschuiven; een blauwe led zal bij lage stroom meer groenig schijnen en een rode led wordt (heel even) geel bij zoveel stroom dat hij stuk gaat. De ontwikkeling van de blauwe led heeft lang op zich laten wachten.Pas in de jaren 90 zijn er betaalbare uitvoeringen met een redelijke helderheid op de markt. Sedert 2006 doet de blauwe led nauwelijks onder voor de groene. Met het beschikbaar komen van de blauwe led is volledige RGB-kleurmenging mogelijk geworden. Led die wit licht uitzendt (ip65 led spot). De kleur van de behuizing is niet bepalend voor de kleur die een led uitstraalt.

Een witte led is een blauwe led met een fluorescerende laag (ten onrechte ook wel fosfor genoemd). De fluorescerende laag zet een gedeelte van het blauwe licht om in geel licht. Het mengsel van blauw en geel licht wordt ervaren als wit licht. Ook driekleurenleds of RGB-leds kunnen wit licht uitzenden.

Ip65 Spot Led

Ook bestaan er tweekleurenleds. Dit zijn normale ledbehuizingen waarin echter twee leds zijn geïntegreerd die een verschillende kleur, veelal rood en groen, hebben. rgbw led spot. Door beide kleuren te laten oplichten ontstaat geel. Tweekleurenleds kunnen twee of drie pootjes hebben. Een tweekleurenled met twee pootjes wordt wel heen-en-weerled genoemd, de kleur verandert door de polariteit van de stroom om te keren.

Met drie pootjes kan elke mengkleur van rood en groen gemaakt worden door de stroom door de twee leds apart te regelen (sturen). Verder zijn er leds met meer dan twee kleuren op de markt, waaronder de full-colour RGB-led, een ledbehuizing die een rode, een groene en (meestal twee) blauwe leds bevat (RGB=Rood Groen Blauw).

Zulke leds worden onder andere toegepast in grote lichtkranten en beeldschermen en in bepaalde designmeubelen. Door het monochromatische karakter van de individuele leds is de kleurweergave van tot wit licht gemengde RGB-leds echter tamelijk slecht, vooral gele pigmenten zien er door het ontbreken van golflengtes in het gele gebied onnatuurlijk uit (hue led spot).

Deze bundeling wordt doelbewust vergroot door het kristal in een reflector te monteren om met een kleinere openingshoek een grotere lichtintensiteit te bereiken (dimbare led spot philips). De allerfelste leds (anno 2005: meer dan 20 cd ofwel 20. 000 mcd) hebben een zeer smalle openingshoek (minder dan 20 graden). Een rekenvoorbeeld: een led van 25.

Een matte led licht door een grote openingshoek als geheel vrij gelijkmatig op en is daarmee geschikt als indicatorlampje (led spot inbouwdiepte 20 mm). Leds hebben in eerste instantie schaalverlichtingslampjes en controlelampjes vervangen. Door een ontwikkeling die rond het jaar 2000 plaatsvond, kunnen nu ook leds worden geproduceerd met een zeer hoge helderheid, zogenaamde hogehelderheidsleds.

Led Spot Voor BadkamerDoor hun veel langere levensduur, grote (mechanische) schokbestendigheid, veel geringere energiebehoefte en daardoor veel minder warmte-ontwikkeling zijn zij een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief. Nieuwere typen zijn in opmars ter vervanging van halogeenlampen (led spot 35mm 12v). Ze verbruiken in verhouding minder energie, en zijn niet veel duurder. Er is een belangrijk verschil in het rendement voor gekleurde, monochromatische leds aan de ene kant, en witte leds aan de andere kant.

Latest Posts

Plafond Infrarood Verwarming

Published Jul 12, 24
3 min read

Infrarood Verwarming Onder Bureau

Published Jul 11, 24
7 min read